Ervaringen van cliënten

Marlou (18 jaar)
Lieve Karin,
Ik wil je graag bedanken voor je hulp de afgelopen maanden.
Je hebt me in een veelbewogen jaar enorm veel rust en zelfvertrouwen gebracht en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik voel me steeds meer mezelf en dat heb ik voor een groot deel aan jou te danken.
Dankjewel! Liefs X 

Ouders van Julia (12 jaar)
Hierbij zoals toegezegd ons ‘stukje’. We zijn inmiddels een aantal weken verder en dus is het meteen een mooie gelegenheid om terug te kijken.

Julia is een geweldige en lieve meid die veel in haar mars heeft en erg veel last had van onzekerheid. Ze vond het moeilijk voor zichzelf te kiezen, lastig om trots te zijn op de dingen waar ze echt trots op mag zijn, zag vaak op tegen school en had regelmatig moeite met inslapen (piekeren).

Inmiddels is ze een stuk zelfbewuster, sterker en weerbaarder. Julia zit aanzienlijk lekkerder in haar vel en straalt vaker. Dat zien wij maar dat krijgen wij en Julia ook van anderen terug. Ze heeft een beter inzicht in zichzelf gekregen. In wat ze wel kan en hoe ze beter met lastige situaties om kan gaan. Het resultaat is niet zo zeer dat alle dingen die ze moeilijk vond zijn verdwenen of opgelost maar het lijkt of ze er soepeler mee omgaat. Jij hebt natuurlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan het hier bovenstaande door ‘Julia meer in haar kracht te zetten’. Naast het vermogen om een veilige omgeving te creëren denk ik zelf dat jij het talent hebt om op basis van flexibiliteit en een brede expertise heel praktisch te kijken naar ‘wat werkt en wat niet’. Wat mij persoonlijk het meest aanspreekt in dit alles is dat je het unieke en de schoonheid van Julia hebt gezien en dat je haar hebt geholpen om te worden wie ze is.

Moeder van Elise (11 jaar)
Elise heeft dit jaar een enorme groei doorgemaakt. Van het toch wel verlegen en onzekere meisje van groep 7 is nu niet veel meer te zien. Ze heeft een heel duidelijk beeld van wat ze wil en handelt hier naar.

Ze heeft dit jaar het advies gekregen wat ze ook graag wilde. Haar contacten in de klas zijn goed. Ze is afgelopen week op kamp geweest, een hele week, en heeft zich enorm vermaakt. Ze ligt goed in de klas maar kiest heel duidelijk de kinderen waar ze mee optrekt. Zo te zien trekt ze zich niet echt meer iets aan van wat anderen vinden. Ze kiest haar eigen weg dus en maakt haar eigen plan.

Al met al vind ik dat ze nu sterk in haar schoenen staat..

Dus mijn dank ik groot! Elise is sterker geworden dankzij jou!

Super bedankt Karin!

Ouders van Pleuni (11 jaar)
Lieve Karin, enorm bedankt voor je vakkundigheid, begeleiding en goede inzichten. Het heeft onze Pleuni echt sterker gemaakt en ze is enorm gegroeid. Vol vertrouwen kan ze dit laatste schooljaar afmaken met een aantal leuke meiden om haar heen. Als kinderen goed in hun vel zitten, is en blijft het belangrijkste. Enorm bedankt!

Ouders van Mart (12 jaar)
Hallo Karin, Hier een berichtje van ons. Het gaat goed met ons. Je hebt ons erg goed geholpen. Mart zeker met ‘onverwerkt’ levensleed.... en het durven zien, ontwikkelen van en blij zijn met zijn talenten.  Hij is sterker met zichzelf. Hij durft veel meer zichzelf te zijn en kan zo veel beter op zijn eigen pad blijven. Zijn basis is ‘opgeschoond’ en stabiel voor een mooie toekomst.  
Dank je wel!

Ouders van Ralf (11 jaar)

Lieve Karin, voor ons ben jij een topper. Ralf is zo gegroeid, ben zo trots!

Een dikke dankjewel!!

Ouders van Imke (16 jaar)
Lieve Karin, Imke heeft een goede start van het nieuwe schooljaar gehad. Ze zit goed in haar vel en heeft haar energie terug en slaapt goed. Ze is zelfs weer een paar keer wezen stappen. Wat een verschil met een half jaar geleden! Ze is goed in balans en blij en staat sterk in haar schoenen. Heel erg bedankt voor al je goede zorgen, onze dochter is er weer! 

Ouders van Liva (8 jaar)
Het gaat heel goed met Liva. Ze heeft zelfs al twee keer bij een vriendinnetje gelogeerd en gaat zonder problemen weer naar school en spelen. Af en toe kan ze nog wel even echt uit haar slof schieten, maar ze blijft er niet in hangen, dus het is veel minder heftig. 

Ze vindt sommige dingen nu nog steeds een beetje spannend, maar dat is de aard van het beestje ook wel.  Dankjewel dus!! Wij zijn allemaal heel blij dat het nu zo goed gaat. We hadden het van de week over Mierlo en toen zei haar broertje: daar ging Liva toch altijd spelen en praten met een mevrouw toen ze soms zo boos werd? Dat geeft wel aan dat de sfeer nu heel anders is. Hartelijke groet!

Ouders van Fleur (11 jaar)
Bij aanvang van de gesprekjes met jou Karin was Floor erg onzeker over zichzelf. Hier liep ze vooral op school tegenaan in het contact met anderen kinderen die in haar ogen wel stoer, wel leuk, wel populair, wel goed genoeg waren. Gaandeweg is haar zelfbeeld positiever geworden en realiseert ze zich dat ze goed is zoals ze is en dat ze zelf ook mooie en natuurlijk ook minder mooie eigenschappen heeft. Die horen allemaal bij haar en die mogen er allemaal (bijna) altijd zijn. Ze kan ook lachen om zichzelf en neemt niet alles meer even serieus. In onze ogen zijn dat flinke stappen. Natuurlijk is de ene dag de andere niet, maar dat is o.k.. Wij zien een kind dat minder afhankelijk is van wat een ander zegt. Ze staat steviger op de grond. Een mooie ontwikkeling. Karin, dankjewel voor je hulp en dat je Fleur weer samen met ons het vertrouwen in eigen kracht en kunnen, hebt teruggegeven.

Nogmaals veel dank en mocht het ooit nog nodig zijn, weten we de weg naar jou weer te vinden.
Hartelijke groet!

Moeder van Rens (6 jaar)
“Karin heeft op een speelse manier snel het vertrouwen van Rens weten te winnen. Hierdoor ontstond een heel open sfeer waarin Rens zich prettig voelde en graag op de “praatstoel” zat. Het is fijn om te zien hoe een fijngevoelig kind met zijn eigen onzekerheden weer op weg geholpen wordt om vooral zichzelf te mogen zijn en zichzelf te waarderen. Nogmaals dank voor je hulp!"

Ouders van Anouk (10 jaar)
Hoi Karin, Het gaat goed met Anouk en ze heeft sinds de therapie al vele 'angsten' overwonnen. In de gewone dagelijkse dingen zie je dat ze steeds meer bezig is met haar grenzen te verleggen en zich niet meer alleen maar probeert te verschuilen. In haar schoolprestaties heeft ze nog wel meer hulp en begeleiding nodig. Maar ook dan lukken de dingen beter wat haar weer meer zelfvertrouwen geeft.

Al met al iedereen dik tevreden!

Bedankt namens ons allen!

Lara (11 jaar)
Lieve Karin, Bedankt dat je mij uit mijn coconnetje hebt geholpen. Je hebt mij veel tips gegeven en daardoor ben ik mezelf veel beter gaan voelen. Je hebt mij ook geleerd om mezelf te mogen zijn en ik hoop dat ik je nog vaker ga zien. Groetjes van Lara

Ouders van Finn (11 jaar)
Lieve Karin, Wij willen jou bedanken voor de fijne band met Finn en dat je hem zo goed kon helpen bij het vinden van zijn eigen ik!!

Ouders van Luuk (11 jaar)
Onze zoon had last van heel veel zenuwen bij het maken van toetsen, vooral cito's. Het werd zo erg dat hij de dagen voorafgaand aan de cito toetsen terugkerende huilbuien had en erg slecht sliep. We hadden ook de indruk dat zijn resultaten negatief werden beïnvloed door de faalangst. Op advies van de intern begeleider van zijn basisschool hebben we toen contact opgenomen met Karin.

We hebben een intake gesprek gehad met Karin. Zij kwam hierin zeer betrouwbaar over en nam uitgebreid de tijd om de hulpvraag plus achtergrond grondig in kaart te brengen.

Onze zoon kwam steeds met een glimlach op zijn gezicht thuis van de afspraken met Karin. Hij gaf aan dat hij de gesprekken als zeer prettig ervoer. 

Hij vertelt zelf dat hij veel minder zenuwachtig is voor toetsen. Hij heeft geen huilbuien meer, slaapt goed en kan met gezonde spanning aan de slag met toetsen. Hij zit beter in zijn vel. Dat was voor ons het belangrijkste resultaat dat we graag wilden halen. Maar daarnaast zagen we ook andere effecten van de hulp van Karin. Opeens stond onze zoon anders, steviger, op het sportveld. Ook hier zag je zijn zelfvertrouwen groeien. Erg mooi om te zien! Ook zijn zijn cito resultaten significant verbeterd, gemiddeld met een half niveau.

Karin ziet en hoort een kind echt. Dat is denk ik haar belangrijkste kwaliteit als kindertherapeut, waardoor onze zoon zich meteen op zijn gemak voelde bij haar. Ze kan erg goed afstemmen op het kind. Daarnaast beschikt ze over een groot analytisch vermogen, dat ze inzet om te ontrafelen hoe ze een specifiek kind het beste kan helpen. 

Ze heeft veel kennis over haar vakgebied en blijft ook werken aan deze kennis door middel van bijscholing. In onze ogen is er op dit moment een wildgroei aan mensen die zich kindercoach noemen, zonder dat ze een gedegen achtergrond en opleiding op het vakgebied hebben. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om, voor het welzijn van ons kind, hulp te vragen aan een echte vakvrouw. We kunnen Karin dan ook zeker aanbevelen aan anderen.

Nogmaals dank voor je hulp!

Ouders van Danique (7 jaar)
Wat bijzonder ontroerend om te merken dat Danique zich zo veilig bij je voelt dat ze haar problemen heeft willen delen met je. We zien heel duidelijk vooruitgang in haar gedrag. Ze is veel vrolijker, komt veel meer knuffelen en als ze boos is geeft ze dat aan, maar gaat niet meer zo erg te keer tegen ons. Dankjewel!

Pleun (15 jaar)
Lieve Karin,
Bedankt voor alle leuke en fijne oefeningen. Ik ben met veel plezier naar je toe gegaan en het heeft ook echt geholpen-xxx- 

Ouders van 'Messi' (12 jaar)
Op verzoek van school, maar zeker ook op verzoek van de sfeer in ons gezin, hebben wij onze 12 jarige zoon aangemeld bij Karin. Onze zoon was nogal boos! Alles ligt aan een ander en iedereen is tegen hem. Zijn reactie was dan ook op alles boos te reageren. Daardoor was hij het irritante kind in de klas die niemand leuk vond

Maar ook thuis vonden wij ons kind niet meer zo leuk. Alleen als hij al naar beneden of thuis kwam veranderde de positieve sfeer in een zwaar negatieve sfeer. 

Maar wonder boven wonder vind ik mijn kind weer heel leuk! Vinden de kinderen op school hem niet meer irritant en heeft hij geen negatieve sfeer meer om zich heen hangen. Hij is positiever, vrolijker en vooral weer LEUK! En dat voelt hij zelf ook. 

Mijn zoon ging iedere week dan ook met veel plezier naar Karin en als het aan hem had gelegen was hij er nog wel even mee doorgegaan. De adviezen en tips die hij meekreeg paste hij ook telkens toe. Dat merkte ik aan hoe hij communiceert met ons gezin. Hij beveelt niet meer, hij communiceert hoe hijzelf ook behandeld wil worden. Met respect dus. 

Het is echt een ander kind geworden. 

Hij zucht en draait nog veel met zijn ogen, maar dat is zijn manier van "laten bezinken en dan pas reageren". En dat mag. Ik ben blij dat hij dat heeft geleerd. Hij heeft door dat niet alles en iedereen tegen hem is en dat hij ook fouten kan maken in situaties.

Hij is van ver gekomen, maar zeker positief veranderd. En daar zijn wij als gezin Karin heel erg dankbaar voor! Maar ik als moeder heb ook veel geleerd. Tips die je eigenlijk wel weet, maar toch stiekem even was vergeten!  Dus dankjewel daarvoor. Je hebt ons echt geholpen! 

Ik beveel Karin zeker aan bij andere ouders. Wij hebben vele psychologen gezien, maar bij deze vorm van therapie, niet volgens het boekje maar volgens het kind, hebben we het resultaat behaald wat we wilden: een leuk spontaan vrolijk kind met zijn eigen sterke pittige karakter. 

Ik kan oprecht zeggen dat we weer van hem houden omdat hij is wie hij is! En dat had ik zo gemist. Dus nogmaals dankjewel Karin! 

Ouders van Lotte (11 jaar)
Lieve Karin, 
We zijn je heel dankbaar voor de extra hulp en aandacht die je Lotte gegeven hebt. Iedere keer dat ze naar je toe ging was er rust. Ze kwam weer terug met kracht en ging dan met vertrouwen met haar ‘opdrachten’ aan de slag. We zagen dat ze mooie stappen maakte en daar trots op was en is. Ik weet zeker dat Lotte je gaat missen!  Heel veel groetjes.

Ouders van Suzanne (15 jaar) Door de goede gesprekken met Karin is onze dochter - en daardoor ook wijzelf - een heel stuk op de goede weg gebracht. Karin is een zeer professionele en inlevende therapeute, waar ook wij een hoop van geleerd hebben. Je krijgt hierdoor soms een heel andere kijk op bepaalde zaken en zij geeft je iets om over na te denken. Karin, bedankt voor alle gesprekken, steun en raad. We hopen dat het zo verder goed blijft gaan – met meer ‘ups’ dan ‘downs’. Daar heb jij zeker een grote rol in gespeeld.

Suzanne (15 jaar) Heey Karin!
Ik vond het heel fijn dat ik bij jou mijn verhaal kwijt kon. Ik werd serieus genomen en ik heb bij jou veel kunnen vertellen. Ik kwam niet zo blij, maar ging met een lach weg!

Hartstikke bedankt voor alles.

Groetjes, Suzanne.

Ps. Ik heb mijn haar donkerbruin mogen laten kleuren, iedereen vond het mooi :-)

Ouders van Jens (7 jaar)
Vanaf jonge leeftijd heeft onze zoon van nu 7 jaar moeite met inslapen en gaat hij gebukt onder extreme angst voor bewegende poppen en verklede personen waar wij hem als ouders op zich goed in konden begeleiden.

Maar vanaf de zomer van 2018 zat hij ineens niet meer lekker in zijn vel. Hij had last van extreme buikpijn en ging vanaf het nieuwe schooljaar bijna dagelijks met intens verdriet naar school. Thuis had hij soms last van ongrijpbare boosheid.

Wij zagen hem zichtbaar worstelen met deze voor ons onherkenbare en intense emoties. Dat raakte ons als ouders diep in het hart waarbij we soms machteloos stonden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar methoden om hem te helpen. We hebben gewerkt aan eetpatronen en slaaptechnieken dit gaf verbetering maar dit gaf nog niet genoeg voldoening voor de toekomst. Hij was voorheen altijd zo open, eerlijk en vrolijk we vonden dat we hem moesten helpen om o.a. te kunnen werken aan meer zelfvertrouwen, een groter gevoel van eigen waarde, het aangeven van grenzen en het overwinnen van angsten. Via school en de huisarts zijn we bij Karin terecht gekomen. 

Na een eerste oriënterend gesprek hadden wij als ouders direct het vertrouwen bij haar aanpak. Het werken met de zorgvraag opgesteld door haar samen met onze zoon stond hierbij centraal. Waarbij wij als ouders tijdens aparte gesprekken advies kregen om hem te ondersteunen waar nodig.

Al na de eerste afspraak merkte wij verschil in zijn gedrag. Langzaam klom hij weer uit zijn schulp, bleef hij niet meer hangen in zijn intense emoties die er uiteraard wel gewoon mogen zijn. We zagen hem groeien en nog meer groeien. Hij kreeg meer zelfvertrouwen, meer kracht en meer eigenwaarde. Zijn ogen begonnen weer te stralen.

Inmiddels hebben we het traject samen afgerond. We merken dat hij echt enorme sprongen heeft gemaakt. Uiteraard heeft hij soms zoals iedereen een mindere dag maar het is wonderbaarlijk hoe hij zichzelf met een beetje hulp kan herpakken. Top gewoon dat maakt je als moeder trots. Laatst zijn we twee “poppen” tegen het lijf  gelopen; de mascotte van de voetbalclub en een abraham in de straat. Hij reageerde hier super goed op.

Echt mooie stappen die hij heeft gemaakt waar wij ons iedere dag weer over verbazen. Jouw begeleiding heeft hier enorm aan bijgedragen. We hebben vertrouwen in de toekomst en merken dat onze zoon enorm veel heeft geleerd en dit waar nodig toepast. Waarvoor wij Karin heel hartelijk bedanken.

Groetjes van dankbare en bovenal trotse ouders

Ouders van Isabeau (8 jaar)
Lieve Karin, Heel erg bedankt voor alle fijne uurtjes en het vertrouwen dat jij onze dochter weer hebt gegeven!

Ouders van Stan (12 jaar)
Beste Karin,
Een vos is een heel sensitief dier, zorgzaam en staat hoog in aanzien.
De vos is slim, vergaart graag kennis en dat maakt hem een goede adviseur.
De vos is ook onopvallend en bescheiden en past zich goed aan (in de winter krijgt hij een witte vacht). Hierdoor wordt hij onzichtbaar en één met zijn omgeving.
Hij observeert stilletjes wat mensen doen om vervolgens vol volharding stappen te ondernemen die deze mensen verder brengen in het leven.
Als je met kinderen werkt zal een vos je helpen om ze te beschermen en leert hij je op een onopvallende manier kinderen iets nieuws te leren of het gedrag van hen (positief) te veranderen.
Dit zijn een aantal positieve eigenschappen die de vos bezit.
En als je Karin Vos heet, dan beschik je toevallig ook over deze eigenschappen.
Deze positieve eigenschappen hebben van Stan een jongen gemaakt die op dit moment weer stukken beter in het leven staat en zich daardoor sterker en veiliger voelt. Bedankt!

Stan (12 jaar)
Lieve Karin,
Super bedankt dat je me zo goed hebt geholpen. Het was tijdens de uren dat ik bij jou ben geweest heel gezellig en heel leerzaam. Je gaf me een kruiwagen vol zelfvertrouwen en positiviteit. Ook gaf je me raad wat ik in groep 8 wel en niet moest doen. Je hebt me op de rails gehouden al die tijd en daardoor voel ik me nu weer heel goed. Heel erg BEDANKT en TOT ZIENS!

Mart (10 jaar)
Karin bedankt voor dat je mijn hoofd een stuk leger hebt gemaakt. Ik kan nu al veel beter denken en voelen. Dingen die Karin kan: helpen, meedenken, mensen blij maken, positief, behulpzaam en nog veel meer dingen die positief zijn!  Bedankt Karin! 

 

 

 

 

 

Groetjes van Mart

Debbie (12 jaar)
Lieve Karin,
Bedankt dat ik bij jou mocht komen. Ik heb er super veel aan gehad! En ik heb bijna geen spanning meer, alleen nog gezonde spanning :-) Ik geef als cijfer een 10!

Ouders van Pim (11 jaar)
Eind 2015 hebben wij als hulpvragende ouders contact gelegd met Karin voor de begeleiding van onze zoon. Hij was de laatste jaren gepest op school. In groep 8 van de basisschool bereikte dit een climax en brak het hem en ook ons op. Wij hebben hulp gezocht bij Karin om onze zoon zijn pestverleden te laten verwerken en hem meer weerbaar te maken ook voor het vervolgonderwijs. Wij als ouders wilden graag advies en handvatten krijgen. In de eerste telefonische contacten en tijdens het intakegesprek is Karin erg enthousiast, meedenkend en deskundig overgekomen. Toen ook na de eerste bijeenkomst onze zoon erg enthousiast thuiskwam, zagen wij het helemaal zitten!
Gedurende het traject constateerden wij directe gedragsveranderingen bij onze zoon wat positief was voor hem zelf, op school en in het gezin. Van tijd tot tijd kregen we feedback van Karin en hield zij ons op de hoogte. Ook mochten we haar altijd direct op de hoogte brengen van ontwikkelingen zodat zij dit meteen integreerde in de eerstvolgende bijeenkomst. Terugkijkend is het traject voor onze zoon en ons prima verlopen. Onze zoon heeft meer vertrouwen in zichzelf, meer inzicht en meer keuze in gedrag. Ook wij als ouders zijn blij met de verkregen inzichten, adviezen en handvatten :-)

Moeder van Sander (7 jaar)
Het gaat heel goed met Sander. Het heeft veel meer zelfvertrouwen en hij durft voortaan sneller bij andere kinderen te gaan spelen. Op school doet hij het heel goed, hij loopt niet meer op zijn tenen om alles maar goed te doen. Hij is opener geworden en vertelt tegenwoordig meer over zijn gevoelens. Het heeft echt positief gewerkt. We hebben een blij, vrolijk en gelukkig kind en dat is voor ons het belangrijkste.
Bedankt voor alles!

Ouders van Roel (12 jaar)
Vorige week dinsdagavond hebben we nog lang gesproken over de ervaringen van onze zoon met jou. Dit n.a.v. de laatste bijeenkomst en ook het traject.
Hij was geheel ontroerd en dankbaar voor wat jij voor hem hebt betekend. We hebben het al eens eerder gezegd maar ook wij zijn super dankbaar voor je hulp de laatste maanden.
Het heeft Roel als mens meer gevormd en zo ook zijn we samen gegroeid in de bilateraaltjes en als gezin. Hiervoor heel veel dank!

Vader van een gezin
Karin, Jij hebt mij en mijn kinderen heel erg goed en fijn geholpen na het overlijden van hun moeder en mijn vrouw. We kunnen weer vooruit! Bedankt.

"Ouders van Veerle (13 jaar)
Veerle is opgebloeid dankzij de warme en uitstekende begeleiding van Karin. Het kind centraal, waarbij ze op een zeer prettige wijze Veerle geholpen heeft innerlijke groei door te maken en een voor Veerle lastige periode door te komen. Veerle heeft handvatten gekregen om op een andere manier tegen zichzelf en anderen aan te kijken. Meer voor zichzelf te kiezen en duidelijk te maken wat ze nodig heeft. Ze geeft zichzelf  weer een 10, beter kan niet..
Veerle had al ervaringen met Karin van een aantal jaren geleden na het doormaken voor een voor haar heftige emotionele periode.  Afgelopen jaar gaf ze zelf weer aan behoefte te hebben aan een stuk ondersteuning in haar onzekerheden. Daarbij heeft Veerle duidelijk te kennen gegeven Karin weer te willen hebben als begeleidster.
Ook wij als ouder vonden ons gesteund door Karin. Op een integere, correcte en professionele wijze heeft ze naast Veerle ook ons verder op weg geholpen.
Dank daarvoor"

Fleur (10 jaar)
Lieve Karin, Heel erg bedankt dat jij mij helpt geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en dat ik meer durf. Het is me gelukt om naar de 8 te gaan! Dankjewel daarvoor! Groetjes Fleur

Ouders van Ron (14 jaar)
Onze zoon Ron is door de gesprekstherapie een echte puber geworden. Van een onzekere puber heeft hij goede stappen gezet naar een puber die met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Hij heeft geleerd naar zichzelf en naar de ander te kijken en rekening met elkaar te houden. Maar dat dat niet ten koste van hemzelf moet gaan. Waarvoor dank!

Ouders van Joost (12 jaar)
Het gaat heel goed met Joost. Hij gaat naar de juiste school en komt altijd blij naar huis.
Karin, wij zijn heel blij dat we op het juiste moment de stap hebben genomen om naar jou toe te gaan. Het heeft hem zeker goed gedaan. We praten er nog vaak over.
Wij hopen dat je nog lang dit werk blijft doen, zodat je nog meer kinderen kunt helpen.
Jij bent een fijn en lief mens dat kinderen weer vertrouwen geeft in zichzelf, zo hebben wij het ervaren.

Joost (12 jaar)
Hoi Karin,
Het gaat weer heel goed met mij.
Ik heb veel geleerd bij jou.Steviger in mijn schoenen staan en positiever over mezelf denken. Als ik verdrietig ben of ergens mee zit kijk ik op de kaartjes of op de kaart, maar gelukkig hoeft dat niet meer zo veel. Het gaat goed op mijn nieuwe school en ik haal goede punten. Ik ben weer helemaal mezelf, zodat ik weer een blije Joost ben.
Heel veel groetjes!

Moeder van Floortje (7 jaar)
Het gaat heel goed met Floortje. Ze zit lekker in haar vel en is een stuk makkelijker in de omgang. Als ze ergens mee zit kan ze dat een stuk beter uiten. Een tijdje geleden was er iets gebeurd waar ze last van had. Nadat ik met haar gepraat had hierover en tips gaf zei ze: 'je lijkt Karin wel' ha ha. Ik moest wel lachen.

Ze geeft duidelijk aan wanneer ze last van de 'kriebels' heeft. In de vakantie kwam een neefje hier logeren. Ze vond dat spannend en wilde eigenlijk niet met hem spelen. Terwijl hij echt haar grote vriend is. Toen de neef hier eenmaal was kwam Floortje  na een tijdje naar mij toe. Ze zei:  mam, mijn kriebels zijn helemaal weg. Nu weet ik dat ik kan afspreken want ik weet nu dat mijn kriebels weer weg gaan. Dat vond ik zo mooi en ontroerend dat ze dat kwam zeggen.

Ze heeft echt een groei doorgemaakt. En dat doet haar heel goed. Ze is zelfs voor 2 kinderfeestjes uitgenodigd. Ook hierbij was ze erg gespannen vooraf en moest alleen maar huilen. Maar ze is uiteindelijk toch gegaan en kwam heel enthousiast thuis. Ik heb haar gezegd hoe trots ik op haar ben.

Ook is ze na de vakantie begonnen met hockeyen. Weer heel spannend maar ze vindt het super leuk. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zo blij ben dat ze bij jou geweest is. Het heeft haar heel goed gedaan. Ze blijft nieuwe dingen spannend vinden, en gaat het liever uit de weg. Maar stapje voor stapje gaat ze het toch steeds proberen. En dat vind ik knap. Hopelijk blijft het zo doorzetten. En anders weet ik jou zeker weer te vinden!

Lois (18 jaar)
Voorheen vond ik het idee van naar een therapeut gaan onnodig. Ik dacht dat ik het zelf wel aan zou kunnen. Na een tijdje nadenken dacht ik dat ik er alleen maar beter uit zou kunnen komen en het een kans moest geven. En toen kwamen we uit bij Karin. In eerste instantie had ik geen idee wat ik moest verwachten, maar na de eerste sessie had ik er vertrouwen in. Het werd zelfs leuk en ik had niet eens het gevoel dat ik bij een therapeut zat. Elke keer ging ik er met een goed gevoel naar toe en zelfs met een nog beter gevoel naar huis. Karin ik wil je heel graag bedanken voor je steun en tips! Dankzij jou heb ik bepaalde keuzes durven maken.

Vader van Lisa (8 jaar)
Ik wil je nog even laten weten dat Lisa ontzettend veel aan jouw sessies heeft gehad.    Was grote klasse! Ze is nu zelfs haar oudere zus aan het uitleggen dat ze zelf in haar sterktes moet geloven....

Lisa (8 jaar)
 
 
Bedankt dat je me zo sterk hebt gemaakt. Het was super super super super de super leuk!
 

Jordi (12 jaar)
Hoi Karin,
ik heb heel veel dingen geleerd van jou. Zelfvertrouwen, niet meer boos op mezelf worden. Ik ging altijd met veel plezier naar jou toe. Het gaat nu gelukkig weer goed met mij.
Karin ik hoop dat je andere kinderen ook zo goed kunt helpen. Bedankt voor alles!
groetjes van Jordi

Ouders van Max (10 jaar)
We willen je bedanken voor wat je voor Max en ons hebt gedaan. Je hebt veel inzicht in Max verkregen. Het was fijn voor ons om te zien wat je samen met hem hebt bereikt in zo'n korte tijd; érg indrukwekkend. We proberen van hieruit weer verder te komen met het gesprek met jou en je adviezen in ons achterhoofd. Nogmaals dankjewel!

Ouders van Tim (8 jaar)
Lieve Karin, dank je wel voor je goede hulp en lieve woorden voor onze zoon Tim.
Hij zit stukken beter in zijn vel. Heeft zijn energie en lach weer terug.
Nu weten we pas hoe we die gemist hadden. Ga door met je mooie werk. Super!

Ouders van Liv (10 jaar)
Wat zijn wij blij dat we de hulp van Karin hebben ingeschakeld voor Liv!! We hebben een meisje terug dat bepaalde gebeurtenissen weer kan ervaren zoals een meisje van 10 hoort te ervaren.

Liv had heel veel last van angsten, nu na de therapie bij Karin kan ze deze angsten een plekje geven of haar gedachten omzetten. Voor het omzetten van deze gedachten hebben ze samen prachtige doosjes en kaartjes gemaakt, deze kunnen haar helpen als ze het even niet meer weet of als ze wat hulp nodig heeft.

Een van de fijnste dingen vonden wij als ouders wel de ervaring dat Liv het heerlijk vond om naar Karin toe te gaan, dit kan alleen maar betekenen dat ze er heel veel baat bij heeft.

Liv mist Karin op bepaalde momenten maar haar doosjes en lieve kaart bij het afscheid helpen haar deze momenten.

Wat zijn wij blij met Karin geweest en nog steeds!!!

Karin heel erg bedankt!!

Ouders van Aukje (10 jaar)
We vinden het fijn om met je te delen hoe het met Aukje gaat.
Het gaat heel goed met Aukje. Het lukt haar heel goed om toe te passen wat ze heeft geleerd. We zien een sterke meid waar we trots op zijn. De emoties en gevoelens kan ze beter relativeren en meer in de juiste proporties zien. Daarnaast praat ze makkelijker over dingen die haar dwars zitten. We hebben veel aan de sessies met jou gehad. Nogmaals bedankt!

Ouders van Janna (11 jaar)
Het gaat heel goed met Janna. Ze zit weer lekker in haar vel. We zijn zoooo blij dat we de therapie bij jou hebben gevolgd. Dat heeft Janna heel erg goed gedaan! Mocht ze in de toekomst terugvallen, dan weten we jou te vinden. Bedankt voor alles! Heel veel groetjes!

Moeder van Daan (8 jaar) Ik moet zeggen dat ik niet weet wat ik meemaak. Daan is goed gestart en heeft het inmiddels al goed naar zijn zin op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe klas. Ik merk dat hij echt enorm is gegroeid in heel zijn ‘zijn’ en lekker in zijn vel steekt.  Hij heeft al afgesproken met klasgenootjes, zelfs al bij die jongetjes thuis (dat is toch altijd een enorme drempel voor hem want onbekend) en volgens de juf doet hij in de klas ook goed mee. Afgelopen week is hij in overleg met de juf en coördinator gestart met de Plusklas waar hij elke dinsdagochtend met gelijkgestemden extra uitdaging krijgt. Ook daar begint hij al zijn plek te vinden. Ik ben super trots op het mannetje en wil jou ook echt heel hartelijk danken voor jouw inbreng en ondersteuning. Dus bij deze.... 

BEDANKT KARIN!

Moeder van Pleun (9 jaar)
Karin bedankt! Onze dochter kwam bij jou terecht omdat ze zich gepest voelde, in ieder geval vond zij dat ze aanleiding gaf om gepest te worden. In een aantal gesprekken, door middel van eenvoudige spelletjes en rollenspellen, is zij bewust gemaakt en geworden van het feit dat ze zich krachtiger kan en mag opstellen om haar grenzen te stellen. Het heeft snel resultaat opgeleverd: na 3 sessies al hadden we te maken met een ander kind dat als het ware bevrijd was van een enorme emotionele last. Jouw luisterend oor, je professionele omgang met kinderen en zeker je “drive” hebben ertoe geleid dat we thuis te maken hebben met een dochter die lekker in haar vel zit, die op en buiten school makkelijker sociale contacten creëert.

Als er zich weer situaties voordoen waar mondeling “grenzen stellen” aan de orde komt weet ze daar nu wel raad mee.

Getekend: Een tevreden moeder!!

Pleun (9 jaar)

Hoi,
En ik voelde dat ik gepest werd door iemand.
En daardoor voelde ik me niet zo lekker in mijn vel.
Dus ik ben naar Karin geweest om erover te praten, wat ik daar tegen kon doen.
Dan gingen we erover praten, en oefenen totdat het niet meer nodig was.
Ik ben er zes keer naartoe geweest!
Eindelijk iemand die mij begrijpt!
Na vele weken gaat het veel beter met mij.
En elke keer zo een stapje verder.
Dat ligt een deel aan mij, maar natuurlijk ook een grote deel aan Karin.
Want dat heeft ze goed gedaan!

Geschreven door: het meisje dat zich lekker voelt!

 

Ouders van Vera (8 jaar)
Bedankt voor de fijne hulp die je Vera geboden hebt! Wij hebben er veel van geleerd. We zijn Vera beter gaan begrijpen en Vera kan meer naar zichzelf kijken. Vera is nu een gelukkiger meisje en dat maakt ook ons blij!

Vera (8 jaar)
Lieve Karin, Bedankt voor wat je mij hebt geleerd. Ik ben nu al veel sterker van binnen. Ik vond het heel leuk bij jou. Voorlopig kom ik niet meer terug omdat ik veel sterker van binnen ben. Ik vind het wel jammer dat ik je niet meer zie. Bedankt voor jouw mooie kaart. Groetjes van Vera.

Moeder van Tim (8 jaar)
...en nog even een kort compliment. Ben in Frankrijk met hem gaan boom klimmen, tokkelen enz. in een adventure-park. Ik zag een grote Tarzan die alles durfde. Hij ging van het kinderparcours ineens door naar het hoogteparcours t/m 12 jaar (op 15 meter). Dat terwijl hij moeite heeft met hoogtes.

Ik vroeg na afloop “ Waar heb je die dapperheid vandaan getoverd…” hij zei: “oooh dat, dat komt door Karin.”

Ouders van Lindy (7 jaar)
Het gaat hartstikke goed met Lindy.  Ze heeft nog weleens last van driftbuien, maar we weten hoe we haar moeten benaderen en wat we eraan kunnen doen om het in de meeste gevallen te voorkomen. Ze zit in ieder geval weer lekker in haar vel. Dit merken de leerkrachten op school ook. We zien weer groei in Lindy’s ontwikkeling en daar zijn wij heel erg blij mee! Mochten we in de toekomst weer gebruik willen maken van je diensten, dan nemen we zeker contact met je op. Heel erg bedankt!!

Ouders van Tijn (8 jaar)
Lieve Karin,
Het gaat zo super goed met Tijn. Niet te geloven hoe hij dit jaar afsluit ten opzichte van het vorige jaar. 
Een gefrustreerd kind dat zich terugtrok, weinig puf voor sociale contacten etc.
En nu....ik overdrijf niet als ik zeg dat de brievenbus overloopt van de uitnodigingen voor feestjes. Hij is op school goed bijgetrokken op niveau. Straalt, heeft weer zijn humor terug. Heeft dikke verkering, spreekt af met vriendjes en kan weer relativeren. Niet meer zo zwaar op de hand wat betreft vriendschappen enzo. Nou ik kan nog wel even doorgaan, wij sluiten een erg fijn jaar voor hem af. De sessies bij jou hebben Tijn dit jaar terug in zijn kracht gezet en vleugels gegeven. Wij promoten jou bij ieder die het wil horen.....Nogmaals bedankt!

Zoe (11 jaar)
Lieve Karin,
Bedankt dat je me sterker hebt gemaakt. Ik zal er in de toekomst héél veel aan hebben. Het was heel leuk bij jou. Groetjes van Zoe

Moeder van een tweeling (9 jaar)
Ik ben naar Karin gegaan met mijn tweeling van 9 jaar. Samen zijn ze heel sterk en hebben ze een geweldig mooie band. Het leven leerde ze dat het nodig is om steeds meer ieder hun eigen weg te gaan. Dat vonden mijn meiden erg moeilijk. Als moeder stond ik er te dicht op om dat zelf in goede banen te leiden.
Bij Karin hebben ze geleerd dat ze zelf, ieder voor zich, alle kwaliteiten in zich hebben om op een prettige manier door het leven te wandelen. Dat ze in hun eentje ook sterk zijn!
Karin, jouw naam valt hier nog geregeld! En als mijn meiden iets gaan ondernemen wat ze spannend vinden, graaien ze hun steentje uit hun kistje, stoppen ze dat in hun broekzak en doen wat ze moeilijk vinden! Daar heb jij een grote rol in gespeeld. Ik ben heel blij dat we de stap genomen hebben om naar Mierlo te gaan.

Een trotse moeder
 
Lars (11 jaar)
Lieve Karin,
Ik ben naar je toe gegaan omdat ik niet goed voor mezelf opkwam en dat ik niet kon stoppen met mijn drukke gedrag als mensen zoals mijn ouders en juf of meester dat aan mij vroegen.
Ik heb geleerd bij jou dat ik niet druk hoef te zijn of mezelf anders voor te doen zoals ik ben, want ik ben goed zoals ik ben! Je hebt me super geholpen met de spelletjes en gesprekken die we gehad hebben en ik weet nu hoe ik bepaalde regels moet toepassen. Ik vond het heel fijn bij je en voelde me zeer op mijn gemak. Ik kan zijn wie ik ben dus heel erg bedankt voor alles.

Lieve groet, Lars

Eva (9 jaar)
Lieve Karin

Je hebt me geholpen, je hebt me gered.
Ik weet nu beter wat ik moet doen en dat vind ik vet.

Ik kan steeds beter met mama praten en ook met de rest.
Ik vind mezelf niet meer stom en ik heb ook aan mezelf niet meer de pest.

Ik wil je ervoor bedanken met een gedicht erbij.
Heel veel groetjes van de familie en mij!

Moeder van Max (8 jaar)
Het gaat goed met Max. Hij heeft op school keihard gewerkt en had allemaal voldoendes op zijn rapport en zelfs voor concentratie had hij een voldoende. Als het te druk is in zijn hoofd gaat hij op zijn kamer zitten en komt pas weer naar beneden als het rustig is. Is ook niet meer zo snel boos en vraagt zelf om hulp. Hij is een stuk zelfstandiger geworden en zit nu echt op de goede weg! Bedankt, je hebt hem daar echt bij geholpen!

Ouders van Yara (11 jaar)
Voor onze dochter Yara konden we in het reguliere aanbod van trainingen niet precies vinden wat ze nodig had. Yara had vooral behoefte aan ondersteuning om te accepteren wie ze is en hoe ze zich het beste staande kon houden in een voor haar soms lastige pest- cq. plaag omgeving. Ze reageerde daar door haar hoge sensitiviteit heel sterk op. Yara had de vakanties altijd heel hard nodig om weer op adem te komen. Ze is een heel open en spontane meid die heel makkelijk nieuwe vrienden maakt, maar haar schoolvriendschappen gingen moeizaam en vaak wist ze zelf niet waar het aan lag. Ook wij wisten niet hoe we haar daar het beste in konden begeleiden. Via school kwamen wij in contact met Karin, het klikte meteen met ons als ouders, maar ook vooral met onze Yara.

Al na een paar sessies zagen we een andere Yara, schouders rechter, niet meer elke dag boos en verdrietig thuis komen van school en vooral..ze was niet meer uitgeput als de vakantie begon..een geweldig resultaat.
Yara is veel over zichzelf te weten gekomen en is nu erg trots op al haar kwaliteiten. Ze komt nu prima voor zichzelf op en verrast ons nog elke keer met haar de keuzes die ze nu maakt.

Ook wij als ouders hebben onze rol bij de begeleiding van Yara beter in beeld gekregen door Karin. Zij spiegelde ons ook en vroeg daarin ook een ander gedrag van ons als dat nodig mocht zijn. Dat hebben wij als zeer positief ervaren. Wij zouden Karin dan ook zeker aanbevelen als we in onze omgeving mensen zien worstelen met deze problematiek, wij vinden haar een fantastische kindercoach!!!

Yara’s ervaring (11 jaar)
Karin is een fantastische coach! Het is altijd gezellig en meteen als ik er binnen kom staat er een grote glimlach op mijn gezicht ! Karin vraagt ook aan kinderen zelf of het goed gaat en waar ze nog aan willen werken. In de eerste “sessie” is er ook een gesprek waar Karin een gesprek houdt over wie je bent enz. Wat je leuk vind kijkt ze ook wel naar want ik hou bijvoorbeeld heel veel van tekenen dus dan had ze daar ook wel naar gekeken. En we doen ook oefeningen om tot rust te komen of steviger te staan.

Ik ben veel sterker nu! Ik beveel je Karin echt aan !

Ouders van Wessel (10 jaar)
Onze zoon liep op school tegen het probleem aan dat hij niet wist hoe hij voor zichzelf op moest komen (wanneer hij gepest werd). Hier zat hij zelf erg mee, waardoor we de hulp van Karin hebben ingeroepen. Na de eerste paar gesprekken zagen we al verandering bij onze zoon. Hij werd zich steeds bewuster van zijn houding t.o.v. anderen en kreeg gaande de 8 sessies steeds meer zelfvertrouwen. De aanpak is niet alleen bij ons kind goed bevallen, maar ook bij ons. Met name de evaluatiegesprekken. We hebben nu een kind dat veel meer zelfvertrouwen heeft en ook voor zichzelf durft op te komen. Hij zit nu gewoon lekker in zijn vel. Deze sessie waren een goede aanvulling naast de weerbaarheidstraining "stevig staan" die op school werd gegeven. Onze zoon heeft dit ook zo ervaren. Karin bedankt!

Lisanne (15 jaar)
Hey Karin,
Hier van mij een mailtje.
Ik ben erg blij hoe het nu allemaal gaat. Ik heb een sterkere band met mama gekregen en ben meer open naar hun toe. Daar ben ik super blij mee! Het pesten is gestopt en ik heb nu ook een nieuwe vriendin erbij. De punten op school zijn nog steeds vrij goed, sommige moeten omhoog maar ik zal niet zakken.

Bedankt voor alles!
Groetjes Lisanne

Steven (7 jaar)

Onze zoon Steven zat al na een paar sessies bij Karin lekker in zijn vel en zijn zelfvertrouwen nam toe, vooral naar volwassenen toe en op school. Hij maakte weer oogcontact en durfde in de klas vragen te stellen wanneer hij iets niet begreep. Zelfs zijn rapport ging er op vooruit !

Steven begrijpt nu ook dat hij, als hij iets gaat ondernemen wat nieuw en (dus) spannend is, het toch kan proberen omdat het achteraf ook heel leuk kan zijn. Zo was de eerste keer de rit naar Karin een drama, hij wist niet wat hem te wachten stond en was erg bang en verdrietig. Dat loste Karin goed op door een spelletje te doen met mij erbij. Zo was het afscheid nemen niet vervelend meer. Ik was dan ook heel verbaasd toen Steven na de tweede keer zei dat hij voortaan elke vrijdag naar Karin wilde!

Ongelooflijk hoe Steven gegroeid is, sterker in zijn schoenen staat, en weet dat hij mag zijn zoals hij is.

Ook heel belangrijk en verhelderend waren de oudergesprekken. Daar heb ik als moeder heel veel van geleerd. Je krijgt een goed beeld van hoe je kind denkt en waar hij/zij mee worstelt en wat hij/zij belangrijk vindt. Tijdens de gezellige gesprekken heb ik tips gekregen, ook over bepaalde boeken en websites.
Ik vind het heel leuk om je ontmoet te hebben! Ik zou iedere ouder aan willen raden om bij twijfel gewoon Karin eens te bellen, je kind is nooit te jong of te oud denk ik.

De trotse moeder van Steven.

Moeder van Fenneke (13 jaar)
Ik heb Fenneke gevraagd of ze jou wilde antwoorden, maar ik mocht het voor haar doen.
Ze zei, 'zeg maar dat het erg goed met me gaat en dat ik me heel happy voel’!

Fenneke zit echt lekker in haar vel en praat weer veel gelukkig. Ze is en blijft een beetje onzeker in relaties naar leeftijdsgenootjes, maar ze kan er steeds beter mee omgaan. En het belangrijkste vind ik dat ze erg vrolijk is en lekker in haar vel zit!

Moeder van David (8 jaar)
We hebben David aangemeld wegens inslaapproblemen. Graag wilden wij hulp om David beter te kunnen helpen bij het inslapen.
Wij hebben de manier waarop jij met zowel ons als David bent omgegaan als heel prettig ervaren. Na het eerste telefoontje had ik al het gevoel dat we serieus genomen werden en dat er oprechte interesse was in ons kind.
De positieve benadering in de gesprekken met ons zorgden ervoor dat er ruimte was om naar oplossingen te zoeken. We werden onszelf nog meer bewust van onze eigen rol in het geheel.
David vond het leuk om naar jou toe te gaan. Hij vertelde nooit veel over de sessies, maar kwam altijd vrolijk naar buiten en was heel blij toen hij een verjaardagskaart van jou kreeg.
Ik denk dat hij zich gezien en geaccepteerd voelde.
De 'eigenwijsjes' hangen nog aan de koelkast en af en toe leest hij ze.
David slaapt beter in; de doosjes staan bij zijn hoofdeinde. Zonder een 'slaappilletje' is het nog steeds moeilijk; we hebben het geprobeerd.
Ik heb het gevoel dat we, door deze therapie te doen, alles hebben gedaan om David te helpen bij het inslapen en dat zorgt voor rust en acceptatie

Ouders van  Eva (9 jaar)
"Eva is veel beter in staat problemen op te lossen en vraagt waar nodig anderen om hulp. Haar zelfvertrouwen is enorm toegenomen!"

Eva (9 jaar)
Lieve Karin,

Heel erg bedankt omdat je me zo goed hebt geholpen. Ik heb mijn zelfvertrouwen terug. En ik doe minder druk. Nogmaals bedankt.

Liefs Eva

Ouders van Tim (10 jaar)
Hoi Karin,

Via deze weg wilden we je even laten weten dat het mede door jou erg goed gaat met Tim! Hij zit goed in zijn vel en is enorm gegroeid in zelfverzekerdheid en trots zijn op zichzelf!!!

Het gaat goed op school en hij heeft zelfs geen extra ondersteuning meer nodig voor spelling. Ook durft hij duidelijk te kiezen wat goed is voor hem. En even alleen thuis blijven is totaal geen probleem meer voor hem. Hij vindt het zelfs stoer en het maakt hem nog zelfverzekerder.

Kortom....alleen maar positief...we zijn erg trots op hem!!!

Nogmaals bedankt voor wat je voor onze zoon gedaan hebt!!!

Moeder van Willem (10 jaar)
Onze zoon was erg boos, reageerde overal boos of gefrustreerd op, gewoon omdat hij niet wist hoe te reageren in sommige situaties. Daardoor werd hij erg gepest, was een makkelijk slachtoffer.

Karin heeft hem handvatten gegeven om daarmee om te kunnen gaan. Het gaat nu een stuk beter, zowel thuis als op school, hij is niet meer zo snel boos en weer voor rede vatbaar als je iets probeert uit te leggen over de situatie. Hij loopt weer zingend door het huis. Verder vond hij het een feest om naar Karin te gaan, “ze is zo lief”.

Heel veel succes met de therapiesessies en nogmaals hartelijk bedankt!!
"Wij hebben onze zoon weer terug!"

Merel (14 jaar)
Hoi Karin,

Je vroeg me of ik een stukje tekst wou schrijven voor op de site, hoe mijn ervaringen zijn, en of het natuurlijk heeft geholpen! Je wou me gaan helpen om mij te leren om te gaan met mijn angsten, en dat is super goed gegaan. Ik heb veel oefeningen mee naar huis gekregen en een hulpkaart die ik goed kan gebruiken als ik bang ben!

Ik heb het ook heel gezellig bij je gehad en ik voelde me bij jou echt op mijn gemak. Ik kon je alles vertellen en je begreep me al heel snel! Je hebt me echt geholpen, en natuurlijk is de angst nog niet weg, maar nu weet ik wel hoe ik er mee om moet gaan.                                                                                                                                                                      Echt bedankt, voor alles waar je me mee hebt geholpen!

Vriendelijke groet, Merel

Moeder van Timo (10 jaar)
Timo is zes keer bij Karin geweest en vindt het jammer dat het afgelopen is. Hij zat niet lekker in zijn vel op school. Met Karin kon hij heel fijn en gezellig praten en werken. Karin wist snel de "pijnpunten" eruit te halen en ging daarmee aan de slag. Timo vindt dat Karin hem echt geholpen heeft en gaat nu gemotiveerder naar school dan voorheen.

Karin bedankt voor jouw hulp!

Ouders van Natalja (14 jaar)
Onze dochter is nooit een enorme prater geweest. Het was voor ons best moeilijk om te weten wat er in haar omging. Ook anderen kregen hiermee te maken en daarom was nieuwe vrienden maken best moeilijk. Haar probleem was hoe je contact moet maken en waar heb je het dan allemaal over? Ook is ze best verlegen, onzeker aangelegd wat het niet makkelijker maakt. Via de GGD die een aanbeveling deed voor therapie zijn wij samen met onze dochter gaan zoeken naar een hulpverlener, zijnde Karin.

Karin heeft dit allemaal heel goed en op een prettige manier aangepakt. Zij geeft je een goed zelfbeeld, wie ben ik, hoe zit ik in elkaar, wat zijn mijn sterke punten. Door dit betere zelfbeeld word je al veel sterker en zekerder. Ook wordt contact maken in een rollenspel geoefend. Zo leer je tips om dit makkelijker te maken. Ook leer je om een gesprek op gang te houden zonder zelf constant te hoeven praten.

Onze dochter praat nu uit zichzelf over haar schooldag zonder dat we er naar hoeven te vragen. Ze is zelfverzekerder en meer open. Ze durft beter voor zichzelf op te komen en is niet meer zo bang om haar mening te geven, ook al is die dan misschien anders als wat anderen verwachten.

Karin is een echte aanrader voor mensen die even een steuntje in de rug nodig hebben om zich beter te ontplooien en om problemen in de toekomst te vermijden.

Natalja (14 jaar)
Hallo Karin,

Ik wilde even zeggen dat ik mezelf soms bijna niet meer terug herken. Dan denk ik bij mezelf hoe anders ik nu ben in de omgang met andere mensen. (op een positieve manier). Ik heb heel veel leuke dingen die mij in de vakantie te wachten staan en ik ben blij dat ik nu zo ben wie ik nu ben.

Ik wil je bedanken voor wat je allemaal voor mij gedaan hebt!

Groetjes! Natalja

Ouders van Karlijn (7 jaar)
Hoi Karin

Karlijn heeft vannacht in haar eigen bed geslapen!!!!!
Helemaal uit zichzelf!!!

Super bedankt, groetjes!

Ouders van Mark (12 jaar)
Bij Mark werd op school onderzocht of hij dyslexie had. Uit tests kwam bovendien naar voren dat Mark niet lekker in zijn vel zat. Ons werd aangeraden om Mark op therapie te doen bij Karin Vos zodat hij beter in zijn vel zou komen te zitten. Hopelijk zouden de schoolresultaten dan ook beter worden. Karin heeft ervoor gezorgd dat Mark dichter bij zijn gevoelens kon komen. Met een spel heeft ze hem in laten zien dat hij meer positieve gevoelens ervaart dan negatieve. Ook heeft ze ons een paar tips gegeven om beter met hem te kunnen communiceren, zodat hij geen muur meer om zich bouwt. Mark gaat nu met meer plezier naar school en maakt weer makkelijker vrienden. Of Mark uiteindelijk dyslexie heeft moet nog verder onderzocht worden. Karin bedankt!

Ouders van Ken (17 jaar)
We zijn uiteindelijk bij Karin terecht gekomen omdat we Ken niet helemaal begrepen. Nu na vijf sessies bij Karin weten we waar we aan werken.

Ken had problemen met zichzelf te uiten. Voor ons was dat een blokkade, erover praten was voor beide kanten een heel groot probleem, dus het liep vaak uit op ruzie.

Ken gaf aan dat hij vaak te horen kreeg dat hij het altijd verkeerd deed. Nu is dat al een heel stuk minder, als hij met iets zit komt hij er eerder mee. Nog niet altijd meteen (hij wil het eerst zelf oplossen). Maar Karin: petje af! Jij wist hem op een manier zo te doorbreken en hebt hem laten inzien dat hij heel veel goede dingen heeft. Hij heeft geleerd deze ook te gebruiken in zijn dagelijkse dingen. Door naar Ken te luisteren en zichzelf weer te leren accepteren is hij een heel stuk rustiger. Het is nu een heel stuk gezelliger in huis .

Karin je bent een KEI. Je doet heel goed je werk, niet alleen voor de kinderen maar ook, wat heel belangrijk is, voor ons als ouders. Karin heel erg bedankt.

Ken (17 jaar)
Hoi Karin,

Ik kwam bij jou nogal terug getrokken maar ging weg met een goed gevoel. Bij jou kon ik gewoon mezelf zijn: KEN. Ik ben wat positiever gaan denken over dingen.

Karin bedankt,

groetjes Ken

Ouders van Tim (7 jaar)
Onze hulpvraag voor Tim was o.a.: zijn zelfvertrouwen te verbeteren (daarmee drempelvrees voorkomen), hem toegankelijker te maken voor anderen (dan de vertrouwde bekenden) en thuis zijn frustratie/boosheid wat beter te kunnen controleren als zijn oudere broer hem ergens mee te vlug af is.

Het is natuurlijk nog maar een kind van 7 jaar, maar wij vonden het belangrijk om hem wat op weg te helpen door met jou destijds een eerste afspraak te maken voor een begeleidingstraject. Je kunt er maar beter vroeg bij zijn. Het zal hem alleen maar kunnen ondersteunen en ook op school wordt steeds meer van de kinderen verwacht.

Karin, Tim heeft het als heel prettig ervaren om naar je toe te gaan. Hij vond het ook erg leuk om samen met je te "werken" en te praten.

De juf van zijn klas, groep 4, heeft ons inmiddels al laten weten dat ze echt verbetering ziet en dat Tim gegroeid is in zijn "doen en laten" in de klas. Tim is altijd al een leuke, enthousiaste leerling  geweest, maar qua zelfvertrouwen en initiatief liet hij het wat afweten. Tijdens een kringronde met vertellen over het weekend bijvoorbeeld, zou hij eerder zijn vinger niet durven op te steken. Ook vragen stellen aan de juf of überhaupt in de belangstelling staan zou hij niet verkiezen. Momenteel gaat dit veel beter. Hij durft meer initiatief te nemen. Hij komt meer los, durft zijn vinger op te steken, is meer ontspannen, speelt meer met anderen tijdens het speelkwartier buiten en doet het in het geheel erg goed.

Onlangs had hij een boekenkring (vertellen en lezen uit een boek voor de klas) en dat was bijzonder goed gegaan. Hij is vrijer geworden in zijn doen en laten. Dat is goed nieuws! Super! Ook tegenover "vreemden" merken we dat hij zich wat vrijer opstelt en de mensen beter durft aan te kijken.

Dit alles heeft hem zeker verder geholpen!! En ons daarbij ook. Tim voelde zich echt op zijn gemak. Het contact met jou hebben we allemaal ook als bijzonder prettig ervaren. We zijn blij dat jij hem hebt begeleid. Het is een ware ondersteuning voor hem en voor ons en hij is gegroeid. Goed om "als buitenstaander" met hem over zijn gevoelens te praten en te helpen. We zijn heel erg blij met het resultaat! Bedankt!

Ouders van Bram (10 jaar)
Hoi Karin,

Allereerst wil ik even zeggen dat jij meteen een goede vertrouwenspersoon bent voor zowel Bram als mijzelf. Bram vond het heel fijn om bij jou te komen. Natuurlijk extra aandacht is altijd fijn, maar zelfs toen zijn vriendje er een keer was ging hij zonder commentaar naar jou, nou dat wil echt heel veel zeggen.

Het is goed geweest voor Bram. Hij weet nu hoe hij zich kan uiten naar andere kinderen en heeft verschillende aandachtspunten meegekregen. Waardoor hij zich beter een houding kan geven.

Bram loopt wat met afgezakte schouders. Dit is ook zijn eigen houding, daarom zal het ook moeilijk zijn voor Bram om echt te laten zien van 'hier sta ik'. In ieder geval hoor ik hem niet meer over het pesten, wat ik heel fijn vind. En er zal altijd weleens een keertje geplaagd worden, maar nu weet hij ook het verschil.

Hij geeft zelf ook aan dat hij het heel fijn vond om bij jou te komen (waren het misschien dan toch die lekkere snoepjes)!

Ik heb in ieder geval ook een aantal dingen geleerd hoe om te gaan met bepaalde zaken. Zo word je als ouder ook weer eens bewust gemaakt van je eigen handelen.

Karin heel veel groetjes en bedankt.

Ps Bram had voor zijn spreekbeurt een 8,5 knap toch!

Ouders van Amber (14 jaar)
Wij als ouders hebben het als zeer prettig ervaren om de uitgebreide vragenlijst in te vullen voor Karin. Hierdoor werd voor ons de hulpvraag ook duidelijker en kwamen de knelpunten snel naar voren.

Vooral omdat Amber zelf een hulpvraag had neergelegd bij de GGD. Door hen zijn wij ook doorverwezen naar Karin, nadat wij hadden duidelijk gemaakt dat we een psycholoog niet zo zinvol vonden omdat wij vonden dat onze dochter meer een coach/therapeut nodig had. Iemand daar haar zou helpen de sterke kanten van zichzelf te ontdekken. Ook het leren accepteren van zichzelf (met haar sterke en zwakke kanten) en het accepteren van mensen in haar omgeving (met hun sterke en zwakke kanten) was een belangrijk aspect in de behandeling.

Dit heeft gelukkig ook uitgepakt zoals we gehoopt hadden. Karin heeft Amber door een moeilijke periode heengeleid en ons als ouders ook. We hebben het gevoel dat Amber nu weer verder kan en genoeg handvaten heeft gekregen om lekker verder te kunnen met haar leven.

Karin is zeer betrokken bij haar cliënten, dat hebben wij als zeer positief ervaren.  Haar uitleg en plan van aanpak waren ook zeer duidelijk, en heeft ons als ouders goed geholpen.

Karin, bedankt en fijn dat je deur altijd nog open staat voor Amber als ze je toch nog eens nodig zou mogen hebben. Groetjes!

Moeder van Lara (10 jaar)
"Na elke sessie zagen we onze dochter veranderen. Ze is weer helemaal zichzelf en ze geniet weer van het leven."

Moeder van Cas (13 jaar)
We hebben voor onze jongste zoon Cas je hulp ingeroepen omdat het niet goed ging op school. Zijn gedrag liet te wensen over en de leerkrachten luidden de alarmbel. Opstaan 's morgens ging moeizaam. Na een paar gesprekken al merkten we vooruitgang. Hij stond makkelijker op en ging blijer naar school. Alsof er een zware last van zijn schouders was gegleden. Na evaluatie kunnen we besluiten de gesprekken met Cas af te ronden.

Anke (14 jaar)
‘Ik ben sterker geworden en positiever gaan denken. Ik durf meer dingen te zeggen en beter te kiezen’.

Ouders van Anouk (13 jaar)
Onze dochter kampte met gevoelens van onzekerheid en faalangst. Als ouder besloten wij om ook extern een hulptroep in te zetten in dit geval Karin Vos.

Voordat zij naar Karin ging hebben wij als ouder een compleet vragenformulier ingevuld . De antwoorden werden later via onze dochter nog getoetst waardoor Karin inzicht kreeg in onze dochter en haar problematiek. De aanpak was heel duidelijk en gestructureerd waardoor na enkele sessies een beeld ontstond hoe onze dochter functioneerde. Hierna volgde een tussentijdse evaluatie met ons als ouder en Karin.

Karin is een bevlogen kindertherapeut die met hart en ziel alles wil doorgronden en gefascineerd is door de diverse perikelen waar kinderen last van kunnen hebben.

Vervolgens is hieruit een behandelprotocol opgesteld en is Karin spelenderwijs aan de gang gegaan. Na een paar sessies bij haar volgde een afsluitende evaluatie. Deze was heel breedvoerig en er ontstond  een interessante uitwisseling van gedachten, ervaringen en adviezen tussen ons drieën.

Na enkele weken zagen of hoorden we allerlei kleine en positieve berichten van onze dochter of van de mensen uit haar school of sportwereldje.

Kortom heeft de begeleiding  zeker zijn vruchten af geworpen en is door ons ervaren als erg zinvol.

Karin onze dank hiervoor! Verder wensen wij jou veel plezier en succes in jouw verdere carrière.

Praktijk voor kinder- en jeugdtherapie